Boek van het Licht en de Liefde

Boek van het Licht en de Liefde; Een oefening in mededogen

Licht en liefde zijn twee oerkrachten in de schepping. Licht is waar alles van gemaakt is, op het allerkleinste niveau, en liefde is de intentie waarmee de schepping in gang is gezet en in beweging wordt gehouden. Liefde bouwt met licht, licht vormt de bouwstenen waarmee liefde schept. Dit is de essentie, die ook in ons persoonlijk leven doorwerkt.

Als we de werking van het licht zouden begrijpen en de essentie van de liefde zouden verstaan, zouden we onze werkelijkheid ingrijpend kunnen veranderen en zou ons bewustzijn buitengewoon groeien. Over deze twee fundamentele krachten gaat dit boek. Naast poëtische en meditatieve teksten is er toelichting en verheldering. Zowel hart als hoofd worden aangesproken. En er is een praktische component: hoe doen we dat toch met de liefde? In vierenveertig hoofdstukjes komen evenzoveel aspecten van de liefde aan bod.

Dit boek is bestemd voor begeleiders en (relatie)coaches, voor mensen die in rituelen of meditaties voorgaan, maar vooral voor iedereen die met vreugde of met worsteling de liefde tegemoet treedt, en meer licht in zijn leven wil brengen.

> Luister naar het radio interview van Annemiek Schrijver met Willem over dit boek bij radioprogramma ‘Zin in Weekend’ van 8 mei 2016.

Play

Boek van het Licht en de Liefde; Een oefening in mededogen, aantal pagina’s 192, Ankh Hermes, april 2016, ISBN: 9789020212600