Lezing ‘Het wonder van Vergeving’

Activiteit:
Lezing ‘Het wonder van Vergeving’
Datum:
do 15 Mar 2018
Tijd:
19:30 - 21:30 uur
Plaats:
ZB Middelburg
Locatie:
Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg
Organisatie:
Koorkerk Middelburg
Website:
Contact:
Telefoon:
E-mail:
Brochure:


Info:

Vergeving
In zijn interactieve lezing over het thema vergeving, reikt Willem Glaudemans op direct toepasbare wijze nieuwe inzichten aan over dit dikwijls als complex ervaren thema.

Hij is een ervaren en praktijkgerichte gids op de voor iedereen die met vergevingskwesties te maken heeft, lastige weg.
Velen zien vergeven als een lang en moeizaam proces dat veel tijd en energie kost. Maar je schaadt alleen jezelf als je niet vergeeft. Deze lezing geeft je de middelen om snel en effectief te vergeven. Ook bij kwesties die misschien al heel lang spelen of lang geleden gebeurd zijn. Alle bouwstenen voor vergeving worden aangereikt. Elke stap kan je direct de ervaring van bevrijding brengen. Daarnaast biedt deze lezing je twee methoden voor vergeving en zelfvergeving. Het sleutelwoord hier is overgave.
Willem Glaudemans schreef twee boeken over het thema vergeving.

In zijn boeken stelt Glaudemans dat je om te vergeven de ander, ‘de dader’, niet nodig hebt. Het gaat om het innerlijk proces van loslaten van wrok, haat, slachtofferschap en het oordelen over jezelf en anderen. De krachtige ondertitel van dit boek luidt: ‘Van wond naar wonder’. Veel van de inzichten zijn gebaseerd op het spirituele meesterwerk ‘Een cursus in wonderen’. De bouwstenen zijn kleine hoofdstukjes met aan elk slot een zelfreflectie om de verworven inzichten tot praktische ervaringen te maken. Het praktijkgedeelte bevat goed begeleide vergevingsmethoden die meteen resultaat kunnen opleveren. Vakkundig belicht Glaudemans ook andere aspecten die met vergeving te maken hebben en bekijkt deze vanuit een ruimer perspectief. Hierdoor is dit boek geschikt voor zowel individuele vergevers als ook voor therapeuten. Een enigermate spirituele basis is wel vereist, want er wordt in een van de vergevingsmethoden ook een verbinding met de ziel gelegd. De taal is helder en direct. Voorwoord van mevrouw Heijn-Engel, weduwe van de vermoorde Gerrit Jan Heijn, als ervaringsdeskundige. Bevat appendices. Verzorgde uitgave in gebonden uitvoering met leeslint.

Loading Map....