Jong Talent

Willem Glaudemans verzorgt met Jong Talent:

Voor actuele informatie over deze activiteiten: zie agenda.

Contact: via secretariaat.

‘Elke jongere is een held,
of staat op het punt
er een te worden.’

Wat zou het geweldig zijn wanneer je als jongere nu al inzicht kon krijgen in wat je hier nu eigenlijk op aarde komt doen. We noemen dat ook wel je levensmissie of je wensdroom. Wanneer je dat weet, dan kun je meteen goede keuzen maken voor je verdere toekomst. Dat begint bij een goede schoolkeuze en beroepskeuze. Veel jongeren worstelen daarmee. Jong Talent is speciaal gemaakt om jouw eigen antwoorden in jou naar boven te halen. Het is niet een testje of toetsje. Door jouw talenten te ontdekken en te ontmoeten krijg je direct inzicht in jezelf en de richting van je leven. Want we gaan ervan uit dat als je een levensmissie hebt, je uiteraard ook de talenten hebt gekregen om die te kunnen uitvoeren. Daarom leiden je talenten jou naar inzicht in je missie.

jong-talentenspel Het spel is er voor jongeren vanaf 11 jaar. Het werkt met twee borden, met talentenkaarten, helperkaarten, thema- en groeikaarten, lokatiekaarten. Hiermee kun je heel snel op tafel krijgen wat er in je leven speelt en wie of welk talent jou daarbij kan helpen. Het spel doe je individueel, onder begeleiding van een gecertificeerde jongeren-talentencoach. In een aantal sessies van ongeveer 1,5 uur. Maar het kan ook in kleine groepen gespeeld worden van jongeren die vertrouwd zijn met elkaar.

Jong Talent is in 2010 ontwikkeld door Ofkje Teekens, Willem Hanhart en Willem Glaudemans. Ook is hierbij een training ontwikkeld waarin professionals worden opgeleid om met Jong Talent met jongeren te gaan werken.

Downloads:

Spiegelbeeld-Talentenspel-100 Ontdek je Talenten (download), MoodieZ magazine, februari 2014

Links:

Jong Talent www.jongtalentenspel.nl
Ofkje Teekens www.ofkje-teekens.nl
Willem Hanhart www.imagen.nl