Klankschalen

Willem Glaudemans is met klankschalen bereid tot het geven van:

  • meditaties
  • ondersteuning bij (Boeddhistische) rituelen
  • concerten
  • individuele sessies
  • talentencirkel-sessies.

Contact: via secretariaat.

Ik heb een grote liefde voor de prachtige klanken van klankschalen. Ik begon ze zo’n tien jaar geleden te verzamelen, als ondersteuning bij de workshops en trainingen die ik gaf. Bijvoorbeeld bij het Talentenspel maakte ik een cirkel van schalen om iemand heen en nodigde de persoon uit om intuïtief zijn 12 talentenkaarten elk bij een schaal neer te leggen. Mensen hoorden hun innerlijke rijkdom weerklinken. De meesten wilden niet meer die cirkel uit. En als ik ze niet de hand had gereikt, zaten ze er mogelijk nu nog…

De meeste van mijn klankschalen kocht ik in Vlissingen bij Stupa. Dirk van der Werf ging ze elk jaar in Nepal halen bij een klooster waar ze speciaal voor hem gemaakt worden uit dertien legeringen metaal. Ze zijn van topkwaliteit. De klank is diep, vol en rijk en blijft lang staan.

En er kwamen ‘vanzelf’ klankschalen naar mij toe. Van een vriend mocht ik zo’n twaalf heel oude klankschalen overnemen uit Tibet en Bhutan. Een andere vriend gaf me twee fantastische kristallen schalen. Zowel de heel oude als de kristallen schalen brachten een nieuwe dimensie in mijn verzameling.

Toen ik op wonderlijke wijze contact kreeg met de mensen van Spirit Connection ging er een hele nieuwe kristallen wereld voor mij open, en werd mijn verzameling wederom aangevuld met heel bijzondere kristallen schalen met mineralen erin verwerkt. Ik had de eer om met hen samen een aantal concerten te verzorgen in kerken in Baarn en Weesp.

Ik voel het als een bijzondere eer en verantwoordelijkheid dat deze 70 klankschalen naar me toe gekomen zijn uit allerlei windstreken van de aarde (Tibet, India, Bhutan, Nepal, Bali, Japan, USA, Frankrijk en Nederland).

Ik werk sterk intuïtief met de schalen. Voor mezelf verwoord ik het zo: ‘ik weet niet wat ik doe, en daarom weet ik het.’ Ik loop eigenlijk gewoon de klanksjamaan in mij achterna, want die weet het wel.

Ik durf er steeds meer mee naar buiten te treden, ik geef er concerten mee, gebruik ze in mijn trainingen, en wie weet komt er ook nog eens een CD van…

> Luister hier naar een aantal geluidsopnamen van klankschalen.
> Bekijk hier een aantal foto’s van de klankschalen, klankschaalconcerten en -ceremonies.

Links:

Spirit Connection www.spiritconnection.nl