Jong Talentenspel

Talentenspel voor jongeren en jongvolwassenen

Jong Talentenspel

Talentenspel voor jongeren en jongvolwassenen

Als je al jong weetwat het doel is van je leven,kun je snel echt gelukkig worden.

Als je al jong weetwat het doel is van je leven,kun je snel echt gelukkig worden.

Wat doet het voor je?

Hoe fijn zou het zijn als je al jong weet wat je hier op aarde komt doen! Dan kun je al snel je leven daarnaar inrichten. En hoef je misschien niet een lange zoektocht met allerlei zijpaden te gaan. Wanneer je jouw levensmissie weet, kun je meteen goede keuzen maken voor je verdere toekomst. Dat begint bij een goede schoolkeuze en beroepskeuze.

Hoe werkt het Jong Talentenspel?

Je gaat je talenten ontdekken en ontmoeten. Dat is een leuk avontuur. Zo vind je jouw eigen antwoorden, zie je wat je talenten zijn, wat ze voor je doen, wat ze van je vragen en hoe je ze het best kunt inzetten. Het spel is niet een testje of toetsje. Het is een feestje. We kijken naar wat je wél kunt in plaats van waar je niet goed in bent. Zo krijg je inzicht in de richting van je leven. Waar wil jouw leven met jou naar toe?

Hoe zet je het Jong Talentenspel in?

Het spel is er voor jongeren vanaf  ongeveer 11 jaar tot 18 jaar. Het werkt met twee borden, met talentenkaarten, helperkaarten, thema- en groeikaarten. Hiermee kun je heel snel op tafel krijgen wat er in je leven speelt. En wie of welk talent jou daarbij kan helpen. Zo zet je direct concrete stappen in je leven.

Wat zijn de werkvormen?

Het spel doe je individueel, onder begeleiding van mij of een gecertificeerde jong-talentencoach. In een drietal sessies van ongeveer 2,5 uur. Maar het kan ook in kleine groepen gespeeld worden van jongeren die vertrouwd zijn met elkaar, zoals vriendenclubjes, sportclubjes, schoolklassen.

Achtergronden

Het Jong Talentenspel is in 2010 door mij ontwikkeld samen met Ofkje Teekens en Willem Hanhart. Er bestaat ook een Engelse versie: Young Talent.

Het spel is niet een testjeof een toetsje.Het is een feestje.

Het spel is niet een testjeof een toetsje.Het is een feestje.